HTML

Magyar BiteFight Szemle

A BiteFight névre hallgató hack'n'slash alapokon nyugvó, xp and treasure orientált játék független (haha) médiuma. További infó: BiteFight és BiteFight Board

Friss topikok

  • Bíró Zsolt: nekem nem mutatja a videót (2008.08.16. 20:44) FAK himnusz!
  • Tari Dávid: hali itt fel lehtne jelnteni a bitefight oldal?? mert már másodjára banoltak 1 évre és úgy hogy me... (2008.06.03. 22:56) Éjjen jaz bájtfájt!
  • HatIzsak2: Kérlek ezt a commentet töröld és egyben javítsd az előző hozzászólásom hibás részét. Az utóiratot ... (2008.04.09. 16:13) Aron védelmében
  • Red Alert: Ne fenyegetőzz,mert ha a srácnak baja esik. A MAGYARBUZI FAJTÁDAT KIIRTOM AZ ORSZÁGBÓL!!!!! (2008.03.17. 21:30) Már megint a FAK..?
  • Vámpovszky Kegya: Szerintem ennek a derék farkasnak megszerezték a jelszavát a haverjai. Vagy megkapták, hogy játsza... (2007.08.25. 21:13) Lupus vazze' polgart pukaszt, he

Linkblog

Archívum

Csak nem zavarja...

2007.08.25. 11:42 Balint

Ezúttal egy kicsit régebbi esetet veszek elő, amely azóta is ékes példája a moderátori alkalmatlanságnak.

Az alap szituáció teljesen érthető, minden jóérzésű magyar embert zavar, ha akárcsak egy játékban olyan szavakat vél felfedezni, mint a zsidokiller. A feljelentés meg is született, mire az első reakció fél órán belül meg is érkezett...

...Persze nem az, amire bárki számított volna:
Bocsánat, hogy beleírok, csak nem zavarja a zsidó arcodat? 88! :D

Arról megoszlanak a vélemények, hogy mikor vált elfogadottá Magyarországon zsidózni, de annyi biztos, hogy karakterek numerikus kódolásával való HH (gyk.: Heil Hitler) leírása nem tartozik a társadalmilag elfogadott viselkedési normák közé.

Ez volt az a pont, ahol egy moderátornak vagy operátornak reagálnia kellett volna, mind a feljelentés, mind pedig az erősen elítélendő reakció ügyében. De nem...

Láthatólag másokat is zavarnak az ilyen típusú klán és karakter nevek, így - a fórum szabályzatát megsértve - egy másik játékos ugyanebben a topic-ban a Gestapo névre hallgató felhasználó miatt emelte fel a hangját. A topic sajátosságává vált, hogy minden feljelentést "szakértői" vélemény kontráz meg, nem történt ez most sem másképp.

Egy avatott kolléga - kissé hamis ízű politikai korrektséggel - gyorsan kifejtette, hogy zsidózni csúnya dolog, de a Gestapo, mint felhasználó név nem probléma, hiszen maga ,,Gestapo" nem zsidók kivégzése vagy azok deportálásáért volt felelős.

Amennyiben feltételezzük, hogy az állítás igaz, akkor is rossz érzés fog el bárkit, ha azt látja, hogy valaki ezt a nevet választja magának. De kis keresés árán az ember rábukkanhat arra, hogy drága barátunk csúsztat, kegyesen hallgatva arról, hogy ki vezette a Gestapo-t, ki volt annak tagja és pontosan mi is volt a feladata. Idézve számos internetes forrás egyikéből: In 1939 Mueller was put in charge of the Secret Political Police. This involved tracking down potential opponents including socialists, communists, liberals and Jews. Majd átnézve a Gestapo ismertebb tagjainak névsorát rábukkanhatunk Eichmann nevére, akit  a nyájas olvasó az Endlösung fogalmával párosíthat leginkább.

Az operátor látva, hogy minden rendben, szépen intézkedett a zsidokiller klán ügyében és a következő kedves üzenettel söpörte szőnyeg alá mindenféle ellenőrzés vagy akár állásfoglalás nélkül a Gestapo ügyet: Hát igen kicsit szétoffoltátok a témát,de mivel egy kis törióra volt így most eltekintek a retorziótól...A zsidókillers klánt pedig feloszlatom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bitefight.blog.hu/api/trackback/id/tr43148581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása